Winnares The Voice of Holland te gast bij PBG

Laatste update om 23:08 op Monday, 8 January

Het traditionele nieuwjaarsconcert van de Provinciale Brassband Groningen (PBG) zal dit jaar worden gehouden in samenwerking met Pleun Bierbooms, bekend van het tv-programma “The Voice of Holland”. Pleun was de winnares van de laatste editie van dit programma. 

Waar PBG de voorgaande editie van het nieuwjaarsconcert in 2017 nog met de euphonium virtuoos David Thornton op het podium stond, heeft de band nu gekozen om met een vocale soliste de samenwerking aan te gaan. 

Bovendien beleeft u deze avond een primeur: nog nooit eerder heeft Pleun Bierbooms met een voltallig orkest opgetreden. U kunt gaan genieten van een innovatief programma gecombineerd met muziek uit het brassband genre. Uiteraard staat 'What hurts the most' op het programma, maar ook 'Don't be so shy' zal ze zingen met begeleiding van PBG. Een heuse primeur dus!

De PBG is een band die graag wil innoveren zonder de brassband traditie uit het oog te willen verliezen. In het concert komt dit duidelijk tot uiting, bijna alle werken zijn zeer recent gecomponeerd of gearrangeerd. De kenmerkende brassband klanken zullen gehoord kunnen worden in “Caddiliac of the Silver Screen” (Jakob Vilhelm Larsen) en Calon Lan (trad, arr. Phillip Harper). Robert Ernest zal daarnaast de virtuoze cornetsolo Fortune’s Fool (Stan Nieuwenhuis) uit gaan voeren. Filmmuziek uit onder andere “ Kung Fu Panda" en “The Pirates of the Caribbean” zal daarnaast deel uit maken van het programma. Met onder andere “Some Skunk Funk” en “Can’t nobody do me like Jesus” zal de band ook een breed scala aan lichte muziek uitvoeren in de vorm van vernieuwende arrangementen.

Het concert zal dit jaar weer plaatsvinden in de vernieuwde kerk “De Hoeksteen” in Leek. Spelen voor een volle zaal is natuurlijk geweldig en de PBG hoopt samen met u het nieuwe jaar in te luiden.

 Locatie: De Hoeksteen (Lindesteinlaan 1, Leek)

  • Datum en tijd: 20 januari 2018, 20.00 uur
  • Entree: €15 in de voorverkoop (€17,50 aan de deur, €7,50 t/m 12 jaar)
  • Kaarten zijn te bestellen via voorverkoop@pbg.nu  of via leden van PBG