VOBK 2024 A-Afdeling De Wâldsang

Laatste update om 22:07 op Saturday, 20 April

Band: Brass Band De Wâldsang
Dirigent: Rieks van der Velde

Programma:
The Scattered Disc - Wim Bex
Icicles - Anne Grete Preus
Dynasty - Peter Graham

The Scattered Disc - Wim Bex. Er is nog maar weinig bekend over 'The Scattered Disc', een gebied aan de buitenste regionen van ons zonnestelsel. In dit korte werk volgen we een wetenschappelijke op haar traject van buiten naar binnen.
Wat een gave opening door de band uit Buitenpost; balans en dynamiek: heel mooi alles op elkaatr afgestemd.

Icicles - Anne Grete Preus
Icicles (IJspegels) van Anne Grete Preus, gearrangeerd door Magnus Brandseth. Terwijl de druppels van de ijspegels vallen, hoorbaar in het slagwerk verdwijnt de sololijn in het niets.
Wat een heerlijk vervolg door De Wâldsang; Mariska Postma doet ons smelten bij haar klanken en speelt met zeer veel gevoel; de geweldige begeleiding kunnen we niet onvermeld laten!

Dynasty - Peter Graham. De componist aan het woord: "Dynasty is een symfonisch gedicht voor brassband, geïnspireerd door het leven van Harry Mortimer (1902-1992) - een die leest als een muzikaal avonturenverhaal. Met Mortimer's autobiografie 'On Brass' als bron presenteert Dynasty een scala aan muzikale scènes waarin solo's, hymnes en af en toe een verwijzing naar brassband-klassiekers worden verwerkt. Het werk eindigt met een fuga gebaseerd op thema's uit muziek die een integraal onderdeel was van het musiceren van bands en gemeenschappen in de tijd van Harry Mortimer, The Messiah.”
De Wâldsang start met vertrouwen aan één van de meesterwerken van Peter Graham. Het lijkt zo gewoon, maar dirigent Rieks van der Velde weet telkens weer ontzettend veel uit de muziek én de orkestleden te halen. Doordacht en met oog voor ritmiek leidt hij de band door de grootse delen met veel techniek, maar ook de verstilde momenten. Op wat kleine oneffenheden na is het prachtige luistermuziek die we voorgeschoteld krijgen. Een mooie en waardige afsluiter van deze eerste dag in Mechelen!

Ons verblijf in Mechelen is mede mogelijk door steun van onze sponsoren:
Dembro
Reparatieatelier Willy van de Pol
Atelier Pfeiffer