De Nationale Jeugd Brassband: Jonge Muzikanten, één passie

Laatste update om 20:50 op Monday, 15 April

Sinds haar oprichting in september 2013 tijdens een studieweekend in Ede, heeft de Nationale Jeugd Brassband (NJB) haar positie veroverd in de Nederlandse brassmuziekscene. Het orkest werd officieel geïnstalleerd tijdens het jaarlijkse Najaarsfestival van het Leger des Heils in hetzelfde jaar, wat het begin betekende van haar muzikale reis, vol ontdekkingen en groei.

De NJB is ontstaan uit de samenvoeging van de Regionale Jeugd Brassband Zuid-Nederland en Noord-Oost Nederland. De leeftijd van de leden varieert van 16 tot en met 35 jaar, en hun gezamenlijke doel is om door middel van muziek hun geloof in God uit te dragen.

Het repertoire van de NJB weerspiegelt hun toewijding aan muzikale excellentie en hun streven naar artistieke vernieuwing. Met stukken als "Lunteren 75", "A voice to call" en "Let there be praise", brengen ze een boodschap van inspiratie en emotie over op hun luisteraars. De band staat onder leiding van dirigent Robbert Marseille.

Op zaterdag 20 april, om 19:00 uur, nodigt de Nationale Jeugd Brassband u uit voor een betoverende avond vol muzikale pracht en artistieke verrassingen. Het concert vindt plaats in Korps Valleistreek, Ede, en wordt ondersteund door de Valley Dance Girls.



Foto: Facebook-pagina