ONFK 2024: de voorbereidingen

Laatste update om 11:50 op Monday, 1 April

Dit jaar maakt Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum haar debuut op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) in de 3e divisie. Ondanks eerdere tegenslagen door de pandemie, staan ze nu klaar om onder leiding van dirigent Thomas Eveleens hun muzikale talent te laten zien.

Het orkest, gevestigd in het schilderachtige Wognum, begon medio januari 2024 met de voorbereidingen op het ONFK. Met leden in de leeftijd van 11 tot 74 jaar vormen ze een divers en enthousiast gezelschap.

Het verplichte werk van dit jaar, "De Tijd", is volgens dirigent Thomas Eveleens een uitdagend werk dat verschillende emoties en sferen verkent, van wrange akkoorden tot lyrische passages. De herkenbare hymne Blaenwern geeft het werk eenheid en karakter. Ondanks een tekort aan slagwerkers, hebben ze creatieve oplossingen gevonden om de compositie toch met hun eigen leden te kunnen uitvoeren.

Een hoogtepunt voor Eveleens is de passage op tijdstip 1923, waarin de oprichting van Excelsior wordt vertolkt. Dit energieke thema biedt niet alleen een mooie klank, maar ook voldoende technische uitdaging voor het orkest.

Voor alle info over de ONFK 2024, klik HIER.

Foto: Facebook-pagina Ons Genoegen