En toch klinkt er muziek.....

Laatste update om 12:14 op Friday, 26 March

Het zal bij een ieder bekend zijn dat de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen ook dit jaar gecanceld zijn. De organisatie achter dit prestigieuze evenement heeft het er niet bij laten zitten en heeft besloten toch iets extra’s te doen en wel op zaterdag 10 april, de oorspronkelijke datum van het evenement. 
Al in 1982 werd gestart met het Frysk Fanfare Festival, de voorloper van de ONFK welke in 2010 het daglicht zag. Vanaf 1985 tot en met de dag van vandaag is Omrop Fryslân betrokken bij het vastleggen van optredens van fanfares uit binnen- en buitenland.  
 
Vele bijzondere werken beleefden bij dit jaarlijkse evenement haar première. In een co-productie met Omrop Fryslân is besloten een compilatie uit te zenden van inmiddels 35 jaar fanfaremuziek.
 
Op het Koperkanaal van de Omrop wordt al jaren aandacht besteed aan blaasmuziek in de breedste zin. Op zaterdag 10 april zal daar vanaf 10 uur ’s ochtends tot middernacht alleen fanfaremuziek te horen zijn met opnames vanaf 1985 tot en met 2019.  

Informatie over het programma met de uitvoerenden en composities kunt u binnenkort vinden op  DE ONFK WEBSITE en het klinkend resultaat hoor je op  het Koperkanaal van de Omrop

Hou vooral de website en sociale media in de gaten voor details!