Brass en Harmonie in Apeldoorn

Laatste update om 09:10 op Tuesday, 26 March

Op 6 april om 20.00 uur verandert Wijkcentrum Het Bolwerk aan Ravelijn 55 in Apeldoorn in een muzikaal podium. Het belooft een avond vol originele brassband- en harmoniemuziek te worden, waarbij het verschil tussen een brassband en een harmonieorkest duidelijk te horen zal zijn. Brassband Apeldoorn, onder leiding van hun nieuwe getalenteerde jonge dirigent Paul van Dalen, presenteert een gevarieerd programma. Hoogtepunten zijn onder andere een adembenemende althoornsolo en het betoverende werk "Day of the Lord", dat eerder werd verkozen tot verplicht stuk tijdens de Nationale Brassband Kampioenschappen in 2023.

Na de pauze neemt Muziekvereniging Klarenbeek het podium onder leiding van dirigent Inge Lage Venterink. De uitvoeringen van onder andere bekende muziek uit "Phantom of the Opera" en "Les Miserables" zullen u meevoeren op een muzikale reis vol musical- en filmmuziek, waarbij het contrast tussen een brassband en een harmonieorkest prachtig tot uiting zal komen. Na afloop van het concert bent u van harte uitgenodigd om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Brassband Apeldoorn (BBA) is in 1938 opgericht als PTT-Postfanfare Apeldoorn. In 1998 werd de transformatie van fanfare naar brassband gerealiseerd. Tot 2009 bleef de relatie met PTT en haar opvolgers aanwezig. In 2009 besloot het postbedrijf afscheid te nemen van de orkesten en ontstond Brassband Apeldoorn. Met haar 25 muzikanten in de traditionele Britse brassbandbezetting en haar nieuwe dirigent Paul van Dalen werkt BBA wekelijks aan haar ontwikkeling en muzikaliteit om luisteraars tijdens concerten te raken met haar mooie klanken. Daarnaast luistert ze menig feestelijke aangelegenheid in Apeldoorn en omgeving op met ensemble-optredens, zoals met kerst.

Muziekvereniging Klarenbeek (MVK) is voortgekomen uit de samensmelting van "Wilhelmina" en "Amicitia" in 2002, beide opgericht in 1908. Met ruim 90 leden en een harmonie- en opleidingsorkest blijft MVK zich inzetten voor hoogwaardige amateurmuziek met plezier als kern. Onder leiding van dirigent Inge Lage Venterink, een ervaren muzikant, streeft het harmonieorkest naar voortdurende kwaliteitsverbetering. Met regelmatige optredens blijft MVK het muzikale hart van Klarenbeek en draagt het bij aan het sociaal-culturele leven in de regio.

Voor meer informatie over het concert, bezoek www.brassbandapeldoorn.nl of volg de sociale media kanalen. U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op 6 april voor een avond vol muzikaal plezier!

Datum: 6 april Tijd: 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur) Locatie: Wijkcentrum Het Bolwerk, Ravelijn 55, Apeldoorn Toegang: GRATIS