Nederland vaardigt 3 muzikanten af voor EYBB

Laatste update om 08:22 op Saturday, 10 February

De Stichting NBK heeft de namen bekendgemaakt van de getalenteerde muzikanten die Nederland dit jaar vertegenwoordigen in de Europese Jeugdbrassband. Annely Visser, Ibai de Miguel en Michiel Bron reizen eind april naar Palanga in Litouwen, waar de Europese Brassband Kampioenschappen worden gehouden.

Jaarlijks krijgt Nederland de kans om veelbelovende jonge muzikanten af te vaardigen naar de Europese Jeugdbrassband, het officiële huisorkest van de Europese Brassband Kampioenschappen (EBK), dat bestaat uit getalenteerde musici uit de 17 landen van de European Brass Band Association (EBBA). Als EBBA-vertegenwoordiger organiseert de Stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) audities voor getalenteerde jonge spelers van instrumenten uit de brassband-bezetting.

Annely Visser (Foto: Facebook)

Michiel Bron (foto: NBK)Ibai de Muguel (foto: Facebook)

Tijdens de audities voor de EBK 2023 heeft de gerenommeerde brassmusicus Jan de Haan drie veelbelovende talenten geselecteerd: Annely Visser uit Uithuizermeeden (19 jaar, cornet, actief in onder andere Brassband Immanuel Uithuizermeeden en Brassband De Wâldsang), Michiel Bron uit Wolvega (18 jaar, percussie, betrokken bij onder andere Brassband Euphonia Wolvega, Dutch Brass Collective en Frysk Jeugd Fanfare Orkest) en Ibai de Miguel uit Haarlem (19 jaar, euphonium, student aan het Conservatorium van Amsterdam bij Rodin Rosendahl en Perry Hoogendijk).

De Europese Jeugdbrassband wordt jaarlijks opnieuw samengesteld en verzorgt een week lang optredens in de gaststad van de EBK. Dit omvat onder andere de openingsceremonie, solisten-, dirigenten- en componistenwedstrijden, evenals het galaconcert. Dit jaar is de band onder leiding van Philip Harper actief tussen 27 april en 5 mei. Brass Band Schoonhoven, de Nederlandse kampioen van 2022, is tijdens de kampioenswedstrijden te horen.