Chris en Daniel Thomas versterken Flowers Band

Laatste update om 19:56 op Monday, 8 January

Enkele dagen nadat Chris Thomas het vertrek bekendmaakte van zijn gezin (Daniel, Sue en hijzelf) bij de Cory Band, kondigd Flowers Band de komst van Chris en Daniel aan bij de band.

Chris neemt de positie van solo trombone in en brengt uitgebreide ervaring op het hoogste niveau met zich mee, waaronder 6 overwinningen bij de British Open, 7 overwinningen op de Europese kampioenschappen en talloze prijzen als beste solist en instrumentalist. Daniel, afgestudeerd aan het RNCM, voegt zich bij de band als principal euphonium en hij kan in zijn nog korte carriere terugkijken op aanzienlijk succes bij de Black Dyke Band als principal euphonium. Hij won onder meer prijzen voor BBC Young Brass Musician of the Year, beste euphonium bij de British Open in 2013 en 2019 en beste instrumentalist bij het Yorkshire Area in 2017.

Flowers Band is eveneens verheugd dat Matt Rowe overstapt naar solo bariton. Matt kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging bij de band. "De afgelopen 5 jaar als solo euphonium waren enorm plezierig, en ik kijk ernaar uit om terug te keren op de bariton. Ik heb enkele van mijn favoriete persoonlijke optredens op bariton meegemaakt, vooral tijdens het Europees Kampioenschap van 2014 met Tongwynlais." De band wil publiekelijk Rob Wilshaw bedanken voor vele succesvolle jaren en wenst hem en zijn nieuwe jonge gezin alle goeds voor de toekomst. Ook dankt de band Andrew Hicks, die afscheid neemt als solo bariton. "Andrew was een steunpilaar van de band, de voormalig bandmanager en een markante persoonlijkheid. We willen onze oprechte dank uitspreken voor de bijdragen die ze beiden zowel op als achter het podium hebben geleverd."

Foto: Facebook-pagina Flowers Band