SurventoBrass 2024 in aantocht!

Laatste update om 12:40 op Saturday, 23 December

Op 23 maart 2024 vindt het jaarlijkse SurventoBrass Festival plaats in de Flambou te Surhuisterveen. Dit festival heeft muzikaal entertainment en amusement hoog in het vaandel staan en staat open voor alle brassbands, ongeacht hun divisie. Het evenement heeft als doel brassbands een podium te bieden waarop ze hun entertainende vaardigheden kunnen demonstreren op diverse creatieve en humoristische manieren.

Deelnemende bands hebben de vrijheid om hun eigen programma samen te stellen, met een maximale duur van 45 minuten, inclusief de opkomst en afsluiting, waarbij een solistisch werk wordt aanbevolen. Solisten die tevens lid zijn van de deelnemende brassband en optreden op een instrument dat tot het 'brassband instrumentarium' behoort, maken kans op de solistenprijs.

Het optreden van elke band wordt beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit drie leden. Eén jurylid beoordeelt de muzikaliteit (maximaal 100 punten), terwijl een ander jurylid het entertainmentniveau beoordeelt (maximaal 50 punten) en het derde jurylid het programma zelf beoordeelt (maximaal 50 punten).

Voor de editie van 2024 zijn de juryleden alvast bekend:

Voor muzikaliteit: Jan de Haan
Voor programma-opbouw: Bienze IJlstra
Voor entertainment: Iris Kroes

Met zoveel ruimte voor creativiteit en diversiteit belooft het SurventoBrass Festival 2024 een dag vol bruisend muzikaal entertainment en talent te worden. Aarzel niet om je aan te melden en je brassband de kans te geven om te schitteren voor een (hopenlijk) volle zaal publiek. Er is nog plaats!

De kers op de taart vormt ongetwijfeld het optreden van de Nederlandse Jeugd Brassband onder leiding van Gerk Huisma.