Ray Farr en Peter Kleine Schaars ontvangen prestigieuze Buma Blaasmuziek Awards 2023

Laatste update om 12:11 op Thursday, 5 October

Ray Farr en Peter Kleine Schaars zijn de gerespecteerde ontvangers van de Buma Blaasmuziek Awards 2023. Ray Farr, een internationaal erkende componist en dirigent, wordt geëerd voor zijn buitengewone bijdrage aan de blaasmuziek. Peter Kleine Schaars, een veelzijdig muzikaal talent, wordt geprezen voor zijn jarenlange toewijding aan het genre.

Ray Farr heeft zijn sporen verdiend als cornettist, componist en dirigent. Zijn arrangementen van wereldberoemde stukken, zoals John Williams' "Star Wars," hebben wereldwijd erkenning gekregen. Hij heeft meer dan honderd werken op zijn naam staan, gespeeld door orkesten over de hele wereld. Zijn impact op de blaasmuziek is onmiskenbaar.

Peter Kleine Schaars, een expert in zowel klassieke als lichte muziek, heeft zichzelf bewezen als een allround muzikaal talent. Als stafarrangeur van de Marinierskapel der Koninklijke Marine heeft hij honderden composities en arrangementen geschreven en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland.

De Buma Blaasmuziek Awards 2023 worden uitgereikt aan de componisten Peter Kleine Schaars en Ray Farr tijdens de ceremonie op 25 november in Nunspeet.