Brass & More: 100 jaar Elad

Laatste update om 17:12 op Friday, 22 September

De Christelijke Brassband Elad uit Muntendam heeft bijna 100 jaar aan geschiedenis. Het begon in 1923 als een initiatief van Dominee Hekhuis om sociale misstanden te bestrijden en het Evangelie te verspreiden. De naam "Elad" betekent "die God prijst." Hoewel de sociale situatie in de loop der jaren verbeterd is, blijft Elad zich richten op de verkondiging van het Evangelie, nu gecombineerd met het maken van kwalitatieve muziek.

In 1986 transformeerde het orkest van een fanfareorkest naar een brassband. Elad heeft in de loop der jaren succesvolle concerten gegeven, deelgenomen aan concoursen en festivals, en zelfs concertreizen gemaakt naar Zwitserland en Duitsland.

Enkele hoogtepunten zijn onder andere het winnen van een concours in Hoogezand, een bevrijdingsconcert in samenwerking met het Hineni-ensemble in Drachten, en een zomerconcert met het JSOD aan de grachten van Veendam. In 2013 vierde de vereniging haar 90-jarig jubileum, met hoogtepunten zoals een herdenkingsdienst, een reünie en een jubileumconcert met de Urker Mans Formatie.

Elad viert groots haar jubileum met het concert "BRASS & MORE" op zaterdag 21 oktober in het Kielzog in Hoogezand. Het jubilerende orkest brengt een gevarieerd programma vol prachtige brassbandmuziek, inclusief bekende koralen en een klassieker. Speciale gastoptredens van Shirma Rouse en Erwin de Vries maken dit evenement extra bijzonder. Wees welkom!

Shirma Rouse is een van Nederland's meest gevraagde zangeressen, bekend om haar soulvolle stem. Ze begon haar carrière als backing-vocal voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, en Anouk. Erwin de Vries, een Gronings-talige singer-songwriter, heeft een passie voor optreden en heeft al 10 albums op zijn naam staan. Beide artiesten treden op tijdens het concert dat om 20.00 uur begint, met de zaal die opent om 19.30 uur.

Tickets bestellen? Klik HIER