Nationale Uitslagen

Laatste update om 11:58 op Monday, 27 November

Hoogeveen

Op 25 november nam Elad Muntendam deel aan het concertconcours van de noordelijke bond MGD. Met een mooie eerste prijs kijkt de Groninger brassband terug op een mooie dag.  

Deelname aan concoursen en festivals is een belangrijk onderdeel in de programmering van 4e divisie-brassband Elad uit Muntendam. Het is een goed middel om de prestaties van de vereniging te verbeteren en te kijken hoe de vlag ervoor staat.

Elad opende als eerste deelnemer het concours met het koraal Stella uit het befaamde rode boekje. Vervolgens speelden ze het werk Decennium van Eric Swiggers gevolgd door Stephen Bulla's Beecher Variations. Dat laatste werk is voor veel brassbandliefhebbers niet onbekend, in 2015 was deze variatie op 'Wat de toekomst brenge moge' het verplichte NBK-werk voor de 4e divisie.

Juryleden Danny Oosterman, Jacob Slagter en Luuk Tuinstra hadden waardering voor het optreden, blijkens de gemiddelde waardering van 80,67 punten waarbij de meeste punten naar Decennium gingen.

Leden en bestuur kijken tevreden terug op deze prestatie, vooral omdat het orkest de afgelopen tijd de nodige wisselingen in de bezetting heeft doorgemaakt. Nu zit er weer een complete brassband die weer vele jaren vooruit kan.

 

Zutphen

In de Hanzehof te Zutphen waren 78 punten het resultaat van het optreden door Brassband Sint Hubertus met dirigent Hans de Wilde op 26 november. Hun programma, bestaande uit (inspeelwerk): Stal Himmel - Alan Fernie, Onderdeel 1: An English Pastorale - Dean Jones en Onderdeel 2:The Tree Towers -  Marc Jeanbourquin was goed voor een 2e prijs in de 4e divisie.

 

Veldhoven

Altena Brass was zondag in Veldhoven te vinden; zij namen deel in de concertdivisie en wisten een prachtige score van 92 punten te behalen. Het programma omvatte Handel in the Band (Kenneth Downie) dat ook verplicht was op de afgelopen Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de kampioensdivisie. Daarnaast speelde de band Fraternity (Delleruyelle), Whirliggig (Bourgeouis) en Profundis van Arvoo Pärt in een bewerking van bassist Waldo van Wijk. Opnieuw een mooi resultaat voor de band met dirigent Ano Appelo.