DOBC 2023: 1e divisie: Gloria Deï

Laatste update om 15:35 op Saturday, 10 June

Gloria Deï, Gerkesklooster – Gerk Huisma
A Fantasy of Joy - Fredrick Schjelderup
A Little Star Went Out - Philip Harper, Soloist: (flugelhorn) 
Isaiah 40 - Robert Redhead

Kampioen van de eerste divisie in 2022, Gloria Deï heeft als opener gekozen voor het flitsende A Fantasy of Joy van Fredrick Schjelderup met de herkenbare melodie van Ode an die Freude, alle Menschen werden Brüder. Stijlvol en met oog voor detail in techniek én dynamiek!

Een fluweelzachte start van band in Philip Harper’s A Little Star Went Out maakt de weg vrij voor de flugelsoliste; en wat speelt ze mooi! Wat kleine vlekjes doen niet af aan deze sfeervolle vertolking van dit werk.

Isaiah 40 van Robert Redhead kent een mooi en sfeervol begin. Zeer veel risico in dynamiek wordt genomen, prachtig! Gerk Huisma laat de band gecontroleerd spelen, waarbij het tempo iets onder het voorgeschreven tempo ligt, maar de muziek blijft daardoor wel vloeiend en transparant.
Comfort, comfort my people wordt prachtig gebracht door de solohorn; en wat blijft het ensemblespel gaaf om naar te luisteren. Solisten zijn allen zeer goed op dreef en je luistert naar een prachtige vertolking van Isaiah 40.
Isaiah 40 werd geschreven voor de finals in 1996. De tijdloze waarheden in Iesaja 40 zijn geschreven om een ​​volk te bemoedigen dat met zeer intimiderende omstandigheden wordt geconfronteerd.
Het Giojoso kent veel transparantie; veel detail. Deze compositie lijkt Gloria Deï op het lijf geschreven; men staat boven de materie.
The word of the Lord stand forever brengt zoveel zeggingskracht vanuit de solisten en ook de begeleiding is precies in dynamiek: een perfecte combinatie! Dit team laat veel moois horen. Those who hope in the Lord will renew their Strength is groots van klank, maar nooit over the top. Balans blijft in stand.