DOBC 2023: 2e divisie: Martini Brassband Groningen

Laatste update om 10:15 op Saturday, 10 June

Martini Brassband Groningen - Rieks van der Velde
Fanfare for a New Age - Goff Richards
Share My Yoke - Joy Webb, arr. Ivor Bosanko, Soloist: (flugelhorn)
Between the Two Rivers - Philip Sparke

Met een prachtige heldere klank opent MBG (Martini Brassband Groningen) haar programma, waarbij het krachtige "Fanfare for a New Age" van Goff Richards indrukwekkend tot zijn recht komt. Het sfeervolle Share my Yoke (arr. Bosanko) heeft een ietwat sterk intro (frasering euphonium?), maar zodra het fluwelen geluid van de flugelhorn start, is het genieten; en wat speelt de band mooi samen! Met veel gevoel gebracht door de soliste!
Between the Two Rivers van Philip Sparke kent een strak geregisseerde opening; precies wat Rieks van der Velde voor ogen heeft. En dat werkt uitstekend. Na de introductie van Eine Feste Burg kent variatie 1 veel energie en beweging in het spel; wel is de dynamiek wat aan de ruime kant. Opvallend is de positie van het slagwerk; dit staat los van de band en komt in de zaal (te) fors over.
Solistisch zeer fraai wat we horen. Variatie 3 geeft wat problemen in samenspel; licht spel in variatie 4 waarbij het samenspel weer prima voor elkaar is. Naar het einde van deze variatie lopen de lijntjes door het orkest wat averij op; de rivier stroomt in de laatste variatie wel, maar de stroming is wat aan de ruwe kant.
Martini Brassband Groningen mag trots zijn op haar uitvoering, prachtige band.