EBK 2023; de juryteams

Laatste update om 20:07 op Friday, 14 April

De European Brass Band Association heeft de juryleden bekendgemaakt voor de European Brass Band Championships, de European Soloist Competition en de European Youth Brass Band Contest die worden gehouden als onderdeel van het European Brass Band Festival 2023, Malmö, Zweden, van 1 tot en met 7 mei.

De week begint met de European Soloist Competition, met 17 halve finalisten die op maandag strijden. De halve finales worden beoordeeld door drie zeer gerespecteerde solisten op zich; Glenn Van Looy (Zwitserland), Camilla Søderstrøm Tveit (Noorwegen) en Simone Rebello (Engeland). De drie concertfinalisten in het Finaleconcert, begeleid door de Concord Brass Band, worden beoordeeld door Katrina Marzella-Wheeler (Schotland), Allan Withington (Noorwegen) en Olle Elfström (Zweden). Olle is eerste trombonist van het Malmö Symphony Orchestra.

De jury van de Championship Set Test ziet Allan Withington terugkeren voor een tweede dag, vergezeld door Phillipe Bach (Zwitserland) en Ivan Meylemans (België) – alle drie gerespecteerde orkestmusici en dirigenten, met veel Europese ervaring op zak. Jurylid van het Championship Own Choice-competitie is het vooraanstaande trio Michael Bach (Zwitserland), Bert van Thienen (België) en Sheona Wade (Schotland), die samen talloze overwinningen op het EK hebben behaald.

Bij het jureren van de Challenge Section op de zaterdagochtend, ziet muzikaal directeur van de English National Opera, Martyn Brabbins, vergezeld door Ivan Meylemans en de zeer ervaren Anne Crookston (Schotland). De belangrijke beslissingen in de Jeugdcompetities op de zondag zijn Anne Crookston, Martyn Brabbins, Bert van Thienen en Sheona Wade.

Chris King, voorzitter van de EBBA Music Commission, zei: "De Music Commission is verheugd dat we de diensten van zo'n indrukwekkend aantal juryleden voor het festival in Malmö hebben kunnen veiligstellen. Ze brengen vele jaren ervaring als professionele muzikanten en expertise in de kunst van het banden mee naar de evenementen."