ONFK van start

Laatste update om 08:58 op Friday, 14 April

Vrijdag 14 en zaterdag 15 april vormt De Lawei in drachten voor twee dagen het middelpunt van hoogstaande fanfare-muziek. De Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen kent een mooi deelnemersveld en gaat vrijdag om 19:00 uur van start met de 5e divisie. Om 20:30 uur vangt de 4e divisie aan. Rond 23:00 uur volgt de prijsuitreiking.
Dag twee van dit fanfare feest start op zaterdagmiddag 13:00 uur met de 3e divisie,om 16:00 uur gevolgd door de 2e divisie en om 19:00 uur vangt de 1e divisie aan.

Op vrijdag 14 april spelen de 5e en 4e divisie waarbij een deskundige jury, bestaande uit Jan de Haan, Frenk Rouschop en Bienze IJlstra de orkesten zullen beoordelen. Zaterdag 15 april bestaat het juryteam uit Jacob Slagter, Bienze IJlstra en Jan de Haan voor de 3e en 2e divisie, terwijl voor de 1e divisie Jan de Haan, Frenk Rouschop en Jacob Slagter achter de jurytafel zitten.

Alle informatie over de verplichte werken kun je HIER vinden.

Dit jaar is het evenement ook thuis te volgen via de gratis live-stream; en dat is dit jaar gratis! Voor het volgen van het evenement op vrijdag, klik HIER, voor zaterdag, klik HIER. Berber Hempenius en Andries de Haan presenteren de stream waarbij componisten, dirigenten, muzikanten en sponsoren aan het woord zullen komen; kijken dus!

Ook handig; het programma is te bekijken via onderstaande QR codes: