Ben jij de solist die de European Soloist Competition 2023 gaat winnen?

Laatste update om 18:07 op Tuesday, 3 January

Als onderdeel van de 44e editie van de Europese brass band kampioenschappen, vormt de 9e editie van de solisten-competitie een uitdagend onderdeel. De kampioenschappen vinden dit jaar plaats in Malmö. 

Elke deelnemer die wordt geselecteerd om in Malmö op te treden, geeft één uitvoering met een werk naar keuze, begeleid door piano. Deze uitvoeringen worden op 1 mei gespeeld. Drie solisten plaatsen zich voor de finale op 3 mei. Er worden maximaal 20 inschrijvingen geselecteerd uit video-inzendingen. Door het aantal deelnemers dat naar Malmö wordt uitgenodigd te beperken tot 20, kunnen we er zeker van zijn dat de standaard zeer hoog zal zijn", zegt Ulf Rosenberg, voorzitter van de European Brass Band Association.

De drie finalisten die door een vooraanstaande internationale jury worden gekozen, zullen een concerto of uitgebreid concertstuk uitvoeren dat is gekozen door de EBBA Music Commission met een Brassband van de Championship Section in een laatste Galaconcert op woensdag 3 mei. Inzendingen moeten uiterlijk op 31 januari 2023 worden ingediend.

Alle informatie op een rijtje, klik HIER