Euphonia Wolvega zoekt dirigent

Laatste update om 09:43 op Saturday, 1 October

Chr. Brassband Euphonia zoekt voor haar A-orkest voor onmiddelijke indiensttreding een nieuwe drigent(e); het orkest komt uit in de 2e divisie en repeteert elke donderdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur in het eigen Nootgebouw in Wolvega van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Met regelmaat wordt er deelgenomen aan concoursen en het Nederlands Brassband Kampioenschap. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt is het Oranjeconcert op Koningsdag, waaraan één of meerdere bekende artiesten hun medewerking verlenen. Euphonia begeleidt diverse keren per jaar kerkdiensten in Wolvega en omstreken.

Wat vragen wij van jou als dirigent van het A-orkest:

  • Je beschikt over een afgeronde conservatoriumopleiding Ha/Fa/Bra directie.
  • Je hebt een aantal jaren ervaring als dirigent binnen de Ha/Fa/Bra en affiniteit met een brassband.
  • Je weet een goede balans te vinden tussen speelplezier en muzikale kwaliteit.
  • Je bent in staat om de leden te enthousiasmeren en hen op een positieve manier te stimuleren om zich verder muzikaal te ontwikkelen.
  • Je neemt initiatief, bent daadkrachtig en weet je visie duidelijk over te brengen.
  • Je bent betrokken bij de ontwikkeling en de toekomst van de vereniging.
  • Je werkt samen met het bestuur, commissies en collega dirigenten en denkt mee over o.a. opleiding, doorstroming binnen de vereniging en de invulling van concerten.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure:
Sollicitaties met C.V. en motivatiebrief stuur je uiterlijk 16 oktober 2022 naar secretaris@euphoniawolvega.nl t.a.v. Marije van Opstall (Secretaris).
Uit de reacties worden verschillende kandidaten geselecteerd voor een gesprek, dat plaatsvindt in de week van 7 t/m 11 november. Is er wederzijds enthousisme, dan volgt een proefperiode van 6-8 weken. Deze start op donderdag 24 november 2022. De periode wordt afgesloten met een concert en een evaluatiegesprek.