EYBBC Dev. Section Wardle Academy Youth Band legt de lat heel hoog

Laatste update om 11:54 op Saturday, 30 April

Wardle Academy Youth Band is de titelverdediger en de band begint stormachtig met Flashback van Peter Graham. Een zeer effectieve opener. Lee Rigg, al weer heel wat jaren de dirigent van Wardle leidt de band vervolgens door het verplichte werk Corineus van Christopher Bond. De band voelt zich op z'n gemak op dit podium. Na een solide begin verslapt het een beetje. In het middendeel is de begeleiding niet altijd even afgewerkt, maar de klankbalans blijft zo knap in stand. De finale is indrukwekkend.

Op bepaalde plekken is de band sterker bezet dan een reguliere bezetting (8 hoorns, 8 trombones, 4 euphonia). En wie ooit gedacht had dat de virtuose solo van Arthur Pryor door een jeugdorkest gespeeld zou worden. Blue Bells of Scotland wordt zo knap neergezet door de solist waarvan we helaas de naam niet weten. De zaal gaat uit zijn dak en de eerste staande ovatie is een feit.

Wardle sluit af met het Littlemore arrangement van Mussorgsky's Finale uit Boris Godunov. Powerplay van de eerste orde en de toon is gezet voor een heerlijke ochtend.