Programma European Brass Band Festival (EBBF) 2022 bekend gemaakt

Laatste update om 10:26 op Saturday, 4 September

Het programma van het European Brass Band Festival (EBBF) 2022 is bekend gemaakt. Bovendien heb je de kans om prioriteit te krijgen bij het boeken van tickets voor de Europese Brassband Kampioenschappen. 

Programma van evenementen 
Het ambitieuze festival zal van 28 april tot en met 1 mei 2022 plaatsvinden in Birmingham en omvat een aantal evenementen, waaronder de European Brass Band Championships, die op de zaterdag en zondag van het festival plaatsvinden in Symphony Hall in Birmingham. Daarnaast zullen ook de development- en premiersecties van de European Youth Brass Band Contest aan de gang zijn op zaterdag. De composities die de finale halen van de European Composers Competition worden vrijdagavond uitgevoerd door de wereldberoemde Grimethorpe Colliery Band. 
Tevens is op 28 april een concert van de National Youth Brass Band of Great Britain en The Band of HM Royal Marines te beluisteren als een speciaal 'Prelude'-concert voorafgaand aan de competitie-evenementen. Het afsluitende Galaconcert van het evenement zal nog enkele grote namen uit de brass-wereld bevatten, met muziek die wordt verzorgd door de Louis Dowdeswell Big Band en regerend Europees kampioen Cory Band.

Ulf Rosenberg, voorzitter van de European Brass Band Association, merkt op: "De Europese brassbandfamilie zal voor het eerst sinds 2007 terug zijn in Engeland en we kijken enorm uit naar wat een fantastisch evenement belooft te worden. Brass Bands England heeft een uitstekend programma van evenementen en artiesten samengesteld dat, in combinatie met de uitstekende faciliteiten in het stadhuis van Birmingham en de onlangs gerenoveerde Symphony Hall, een zeer opwindend weekend van hoogwaardige muziek zal garanderen. De terugkeer van 's werelds toonaangevende bandingevenement, op de geboortegrond van de brassbandcultuur en drie jaar na ons laatste evenement in Montreux, is een gelegenheid die geen liefhebber van onze muziek mag missen!"  

Lot loterij voor kampioenschappen weekend 
Om de toeschouwers te helpen bij het plannen en voorbereiden van het evenement, biedt BBE de mogelijkheid om drie maanden voor de algemene verkoop tickets te bemachtigen voor het Kampioenschapsweekend. De tickets geven toegang tot alle evenementen die plaatsvinden in Symphony Hall Birmingham op zaterdag 30 april en zondag 1 mei.  
Toegang tot de lotenloterij kost £ 1, plus de kosten van de tickets als je succesvol bent, en alle opbrengsten van de loterij zullen worden gebruikt om het Brass Foundations-programma van BBE te ondersteunen. De loterij opent op maandag 23 augustus om 12.00 uur op de website van de BBE en blijft op zaterdag 11 september open tot 23.59 uur. Succesvolle aanvragers komen in aanmerking om een paar tickets of een enkel ticket voor de Symphony Hall-evenementen te kopen van de 400 die beschikbaar zijn in deze eerste release. Alle details zijn beschikbaar op de BBE-website  en inzendingen zijn welkom vanuit alle landen.
 
Wanneer gaat de algemene boeking open? 
De algemene kaartverkoop voor alle Evenementen van het European Brass Band Festival start op vrijdag 10 december 2021. U kunt zich aanmelden op de BBE-mailinglijst om een waarschuwing te ontvangen wanneer de verkoop begint. 
Voor internationale bezoekers is er informatie over de stad, het reizen naar de locaties en hotels te vinden op deze link