EYBBC Dev. Section Smørås Skolemusikk imponeert

Laatste update om 14:05 op Saturday, 30 April

Magnus Brandseth en Smørås Skolemusikk hebben plaats genomen op het podium. Ze openen met A Fantasy of Joy van de Noorse componist Frederick Schjelderup, gebaseerd op Alle Menschen werden Brüder. Wat opvalt zijn de figuraties in de diepere lagen van de band, mooi op de achtergrond. Spectaculair is het zeker. De dirigent wacht het eind van het applaus niet af en zet direct Bring back that Leroy Brown in. Een fijn arrangement van Svein H. Giske. Noors entertainment van de bovenste plank. De finesse waarmee alle inzetten er zijn doet je vergeten dat dit een schoolorkest is.

Letter from Home, muziek van Pat Metheny, is een mooi sfeerstukje. De band heeft alle adrenaline van de eerste twee werken om weten te zetten in de controle om dit mooi neer te zetten. Wat een kwaliteit op het podium. De omvang van de band is niet erg uitgebreid, alleen de hoornsectie heeft een extra sepeler en de backrow twee. 

Het verplichte werk van de Cornishman Christopher Bond krijgt hierna een prachtige opening. Er is zoveel transparantie en de lijnen in het middendeel zijn mooi gekozen door de dirigent. Naar de finale toe zijn de akkoorden zo mooi uitgebalanceerd. De finale is vol effect en de sololijnen blijven tot het laatst toe perfect. Wat een fantastisch optreden van Smørås. Ben benieuwd hoe deze band in de Premier Section zou presteren.


Foto's van vandaag en morgen zijn afkomstig van Warbermedia; neem gerust een kijkje! Mooi fotomateriaal van dit evenement!