EYBBC Dev Section National Youth Band of Scotland erg onevenwichtig

Laatste update om 15:42 op Saturday, 30 April

Een deel van het optreden vandaag door de National Youth Band of Scotland zou gedirigeerd worden door Richard Evans. Helaas is Evans nog maar 8 dagen geleden overleden. John Boax neemt nu het hele optreden voor zijn rekening. 

De meest omvangrijke band die we gezien hebben vandaag, 16 cornetten, tien alten, negen trombones. Maar wel met een halve bassectie. Starburst van Dan Price vormt de opening van het programma. De ritmiek wordt te veel dicht gespeeld. De bezetting maakt het ook onevenwichtig en dat komt het samenspel niet altijd ten goede.

Carrickfergus is een oude bekende. De soliste op bariton speelt mooi, maar de tempi en intonatie in de begeleiding zijn bijzonder ongelukkig te noemen.

Elegy for Dunkirk van Daniel Hall is intense muziek. Emotievol en herdenkend. De vraag is of de programmering voor deze band werkt?

Corineus horen we voor de laatste keer vandaag en het is zeker een goed gekozen verplicht werk. Fijn om naar te luisteren en het test alle elementen van het brassbandspelen. De uitvoering van de National Youth Band of Scotland behoort niet tot de beste die we vandaag gehoord hebben. Veel samenspelproblemen en solisten die op problemen stuiten.