Noorse Kampioenschappen voor 2e jaar afgelast

Laatste update om 14:43 op Friday, 14 January

De Noorse Nationale Kampioenschappen van 2022 zijn geannuleerd vanwege aanhoudende Covid-19-beperkingen. Ze zouden plaatsvinden in de Grieghallen in Bergen in het weekend van 11 en 12 februari.

De Noorse Muziekfederatie (NMF) heeft op 13 januari tijdens een bestuursvergadering het besluit genomen en alle deelnemers op de hoogte gebracht. De afgelasting is het directe gevolg van de infectiebeheersingsmaatregelen die de regering op 13 januari heeft gepresenteerd. Daarin werden sommige, maar niet alle Covid-19-beperkingen in het land opgeheven.

De limiet van 20 personen voor het aantal mensen ouder dan 20 jaar dat kon deelnemen aan een binnenrepetitie met een afstand van 1 meter, evenals het beperken van het aantal bezoekers van een indoor concert/competitie-achtig evenement tot 200 met gezichtsbedekking, bleven in stand. Een nieuwe beoordeling zal pas op 1 februari plaatsvinden.

Tijdens een digitale bijeenkomst met de tien Elite Division-bands NMF werd duidelijk dat op dit moment 3 bands aan konden geven deel te nemen gelet op de huidige maatregelen. Daarna was wel duidelijk dat het doorgaan van het evenement gewoon onmogelijk was met bands die niet realistisch kunnen repeteren en het evenement dat zo weinig publiek kan toelaten.