Fryske Jeugd trekt ten strijde, maar dan anders... - Syde van der Ploeg

Laatste update om 21:37 op Saturday, 13 November

Fantastische opkomst met Colonel Bogey zoals het hoort maar nu gefloten door een leger jeugdige Friezen. Onder dreigende tonen van de dissonante opening in Banja Luka wordt het conflict in Bosnie in de jaren 90 gelijk treffend neergezet.

De overgang naar het Vietnam van Miss Saigon is creatief uitgewerkt. Deze club kan ook nog zingen. Knap ook het samenspel met de zang op band. Zo kun je nog met BN’ers optreden.  Knap gezongen door Froukje! Balans tussen orkest en band opname is verrassend goed!

Moonlight Serenade brengt de tweede wereldoorlog terug in beeld. Mooi gespeeld door de saxofoonsectie. Glenn Miller zijn compositie werd door de geallieerden gebruikt in het radio programma: “The Wehrmacht Hour” wat vanuit Engeland naar Duitsland werd uitgezonden. Mooi om te zien dat ook binnen deze jeugd-fanfare de ervaring en leeftijd in allerlei fases aanwezig is.

Ritmisch sterk Drums of Thunder, dit klinkt als serieus onweer! Hier en daar wat vlekjes, maar dit deel uit Windows of The World blijft ruimschoots overeind.

Terug naar de Balkan. Hier trekken de strijdkrachten inmiddels naar het strijdtoneel om de confrontatie aan te gaan. Krachtig gevisualiseerd. Overtuigende solistische sopraansaxofoon, erg virtuoos en met durf gespeeld.

Ook het slot van het optreden is met veel aandacht samengesteld!

Deze jeugdige club zet een prachtige volwassen sound neer, een volwaardige fanfare. Ook het entertainment is goed over nagedacht. Een creatieve opkomst, mooie overgangen, spannende elementen, gedurfd en met overtuiging. Een klasse optreden!