Eerste editie Survento Fanfare Festival met prachtig deelnemersveld

Laatste update om 23:08 op Monday, 12 November

Entertainment:
De fanfarewereld is een uniek nieuw festival rijker. Het Survento Fanfare Festival biedt de deelnemende fanfares de kans om zich op een heel andere wijze te presenteren. Nu eens geen grote werken maar lichte muziek waarbij het niet alleen gaat om de muziek maar waar een goede programmaopbouw, een goede presentatie van het orkest en het entertainmentgehalte ook meespeelt. Het doel van dit festival is duidelijk: entertainment en amusement zijn de belangrijkste onderdelen voor dit Festival, waar maar liefst 10 orkesten hebben ingeschreven.

Verdeeld over 3 groepen zullen de volgende orkesten optreden:

C-Groep:

15.45 uur Zuilens Fanfare Corps o.l.v. Andre Vulperhorst
16.15 uur Fanfare Juliana o.l.v. Richard Vrijhoef
16.45 uur Euphonia o.l.v. Christina van der Bijl
17.15 uur OpMaat o.l.v. Gatze Hylkema
17.45 uur De Vlecke o.l.v. Dineke Griek

B-Groep:

18.45 uur CMV Tida Kira o.l.v. Jan Werkman
19.15 uur CMV Burdine o.l.v. Pieter Bosma
19.45 uur Frysk Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. Syde van der Ploeg

A-Groep:

20.15 uur Eendracht o.l.v. Jaap Musschenga
20.45 uur CMV Eendracht o.l.v. Gerben Pol

Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee
Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is een deeltijdorkest en speelt in fanfarebezetting. Het korps speelt tijdens militaire plechtigheden bij de Koninklijke Marechaussee en geeft korpsconcerten. Onder leiding van haar dirigent, Peter Kleine Schaars, brengt het orkest een heerlijke mix van lekkere luistermuziek waaronder de Andrew sisters medley,  Malaguena Tufaranka (met als solist op trompet Jürgen van Nijnatten), I got Rythm, en andere werken.

Media:
CUBrass en Highnote.tv zijn ter plaatse om het geheel te verslaan waarbij de opnamen later kunnen worden teruggekeken op Highnote.tv.