De Bazuin Oenkerk op weg naar de NBK

Laatste update om 18:51 op Monday, 18 October

Hoeveel invloed heeft corona gehad op het niveau en de bezetting van jullie band?
Uiteraard is dat van invloed geweest. We hebben maandenlang niet met elkaar kunnen repeteren en bij de leden was de urgentie om te spelen wellicht ook wat minder, omdat er andere zaken op dat moment veel belangrijker waren. Wat dat voor invloed heeft gehad op het niveau is moeilijk te zeggen, eigenlijk is dit ook niet relevant wat mij betreft. We hebben sinds net voor de zomer onze activiteiten weer met regelmaat op kunnen pakken en het is ontzettend fijn om weer samen te kunnen spelen.  Vanuit het nieuwe seizoen 2020-2021 zijn we weer opgestart in augustus en hebben hierin de (uitgestelde) overgangsexamens begeleid van de directie studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarna moesten we redelijk snel weer stoppen met repeteren vanwege nieuwe maatregelen.

De band nam in deze periode na ruim 35 jaar ook nog afscheid van Klaas van der Woude. Door alle maatregelen zat een officieel afscheid er nog niet in, maar gaat dat nog gebeuren?
Er komt zeker nog een officieel afscheid met meerdere momenten van waardering voor Klaas. Dit staat gepland op 19 november in de Ontmoetingskerk in Oenkerk.

Hoe bevalt het met jullie nieuwe dirigent Jaap Musschenga?
Het gaat ontzettend goed, de band en dirigent klikken goed met elkaar! We zijn in mei weer begonnen met repeteren en hebben in deze periode video-opnames gemaakt van arrangementen van Klaas van der Woude. 

The World Rejoicing van Edward Gregson was bedoeld om in 2020 te worden gespeeld; hadden jullie hier destijds al aan gewerkt?
We hadden het stuk een paar keer doorgespeeld, maar dat mag geen naam hebben. De echte voorbereiding is begonnen in september. Daarvoor hadden we een prachtig project ‘Wat ‘n Kunst’ waarin de band wederom mocht samenwerken met zangeres Krystl tijdens een goed georganiseerd festival in Roden. Dit was ons eerste concert sinds het Valentijnsconcert van 2020.

Het werk kent een typische Gregson stijl. Ligt deze stijl jullie als orkest ook?
Het is een mooi stuk, we beleven er veel plezier aan om eraan te werken en het te spelen. Of de stijl van Gregson ons ligt, kan ik moeilijk beoordelen. Het werk is erg divers, met veel verschillende stijlen. Er is voldoende uitdaging en ook voor het publiek mooi om naar te luisteren.

Hoe ziet jullie agenda er uit na de NBK?
Dan hebben we ons herfstconcert in Oenkerk samen met het B- en C-orkest. We hebben ook nog een besloten concert met Iris Kroes en zandprinses Rosa van der Vijver op het programma voor een grote Onderwijs organisatie. Daarna houden we een kerstconcert en natuurlijk zijn we al druk bezig met ons Valentijnsconcert op 12 februari. Binnenkort wordt duidelijk met welke artiest we gaan optreden.