Testwerken National Finals bekend gemaakt

Laatste update om 21:14 op Tuesday, 21 April

De organisator van de nationale kampioenschappen in het Verenigd Koninkrijk, Kapitol Promotions, heeft de verplichte werken bekend gemaakt voor de editie van 2020.  

Kampioensdivisie:
Heroes - Bruce Broughton
Het werk is gecomponeerd door 10-voudig Emmy Award winnaar, Bruce Broughton. Heroes ging tijdens het Brass Pass UK Band of the Year Contest in 2019 en dient als eerbetoon aan de Apollo 11 maanlanding.

1e divisie:
Connotations - Edward Gregson
Connotations was oorspronkelijk verplicht in de kampioensdivisie in 1977. Edward Gregson was op dat moment met 32 jaar de jongste componist die de eer kreeg met zo'n opdracht en dat terwijl hij pas 5 jaar werkzaam was voor de uitgeverij R. Smith.

2e divisie:
Lions of Legends - Thierry Deleruyelle
Thierry Deleruyelle's schreef Lions of Legends in opdracht van Eurofestival 2016. In vijf delen beschrijft de componist de geschiedenis van de leeuw door de eeuwen heen en zijn kenmerken met delen als The King of the Animals en Claws en Roaring.

3e divisie:
Kaleidoscope - Philip Sparke
Kaleidoscope is geschreven in opdracht van de Aargau en Waadtland Music Associations (Zwitserland) met financiële steun van de stad Brugg en de Stadsapotheek, Brugg (Dr. M & B Kuhn) als verplicht werk voor de Aargau en Waadtland Cantonal Music Festivals in mei en juni 2003. Het is een werk met vijf variaties op het Brugger Lied (Brugglied), het traditionele lied van de stad Brugg. De teksten vertellen over de geografie, mensen en tradities van de charmante en historische stad, gelegen in het noorden van Zwitserland, vlakbij de Duitse grens, ongeveer halverwege tussen Basel en Zürich.

4e divisie:
An Elgar Portrait - Dan Price
An Elgar Portrait is gecomponeerd ter herdenking van de 150ste verjaardag van de geboorte van de Engelse componist Sir Edward Elgar. De suite bestaat uit drie delen: Introduction, Elegy en March, die elk zijn geïnspireerd op drie van Elgar's meest gevierde werken; Chanson de Matin, Nimrod (Variation IX van de Enigma Variations) en Pomp and Circumstance No.1.

De kampioensdivisie bands treden aan in de Royal Albert Hall op zaterdag 10 oktober; de overige divisies zullen op 26 en 27 september in Cheltenham's Centaur om de titels strijden.