Constantijn Huygens maakt van eerste editie Magnificent Brass groot succes

Laatste update om 17:56 op Wednesday, 19 February

De Gereformeerde Kerk van Appingedam was afgelopen zaterdag gevuld met brassbandmuziek en zand. Op het eerste gezicht een wonderlijke combinatie, maar als je daar de naam Rosa van der Vijver aan toevoegt, dan wordt er meer duidelijk. Als zandprinses maakt ze de meest fantastische afbeeldingen boven een lichtbak waarbij het publiek live mee kan kijken. Voor brassband Constantijn Huygens was zij dan ook de uitgelezen kandidaat om mee te werken aan Magnificent Brass, een nieuw concept met sprankelende brassbandmuziek voor een breed publiek. Zaterdag vond de eerste succesvolle editie plaats.
 
In de middag was het tijd voor de junior-editie speciaal voor het jongere publiek met een programma dat zowel inhoudelijk als qua lengte aangepast was aan deze doelgroep. In een uur werden ze getrakteerd op een aantal toegankelijke nummers, een aantal malen begeleid door de Zandprinses, die toepasselijke zandtekeningen op het scherm toverde. Maar ze mochten ook zelf aan de slag. De Zandprinses gaf instructies die de kinderen vervolgens om mochten zetten in hun eigen zandtekening. Ze genoten er zichtbaar van en al snel werden er mooie creaties zichtbaar. 

’s Avonds was het tijd voor het concert voor volwassenen. Voor een volle zaal met zo’n 250 bezoekers bracht de band een mooi programma ten gehore met zowel lichte werkjes als een enkel groot werk. Zandprinses Rosa van der Vijver maakte ook hierbij weer toepasselijke tekeningen en was ook een aantal malen solistisch te zien. 
Constantijn Huygens stond tijdens beide optredens onder leiding van maestro Richard Visser. De presentatie was in handen van Bert Groothedde die het publiek meenam door het programma.  

“Dit was de eerste editie van Magnificent Brass in Appingedam. De band hoopt dat hiermee een traditie is geboren en wil hier volgend jaar een vervolg aan geven”, aldus Bert Groothedde. Getuige het applaus van het publiek werd dit met brede instemming begroet.