Constantijn Huygens gaat voor mooi resultaat op Dutch Open

Laatste update om 13:12 op Sunday, 3 June

CUBrass spreekt met bestuurslid Tonnie Roggeveld van Brass Band Constantijn Huygens uit Appingedam. Onder meer over de bezetting van de Dutch Open in Drachten met 4 deelnemers in de 2e divisie: "Wij hadden graag gezien dat het deelnemersveld in onze divisie groter was. Het DOBC is voor 2e divisiebands een uitgelezen mogelijkheid om je weer eens te meten met je concurrenten. Ondanks het kleine deelnemersveld zullen wij het onderste uit de kan moeten halen om hier een mooi resultaat neer te zetten."

Rustige voorbereiding
"De voorbereiding is erg soepel verlopen. Wij zijn vanaf maart al bezig met het grote werk dat we in Drachten gaan spelen. Wij hadden in april nog een concert op de planning staan, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Daarom hebben we in totaal bijna drie maanden de tijd gehad om ons rustig voor te bereiden op het DOBC." 

De band heeft een stabiele bezetting. Na het NBK is er een nieuwe slagwerker gekomen. De enige vacature in de band is de bugel.

Nog geen vakantie voor BBCH
Na de Dutch Open zal de band op zaterdag 30 juni nogmaals de strijd aan gaan met andere bands. In Vries wordt meegedaan aan STRAATBRASS. Sietse Hamersma, één van de organisatoren, is oud-dirigent van de band en dat zal de band zeker inspireren. In juli geeft BBCH ter afsluiting van het seizoen nog een aantal buitenconcertjes op verschillende plekken in Appingedam.