Masterclass 'Actieve ademhaling' van Ton Jansen

Laatste update om 15:18 op Tuesday, 21 January

Adams Muziek Centrale in Ittervoort organiseert op zaterdag 15 februari een masterclass 'Actieve ademhaling.' Deze wordt gegeven door de Limburgse musicus Ton Jansen.

Om ontspannen en met een groot bereik te kunnen spelen heb je een actieve ademhaling nodig, die goed getraind en technisch optimaal is. De masterclass ‘Actieve ademhaling’ gaat in op verschillende aspecten. Het trainen van de inademing op diepte en uithoudingsvermogen en het beheersen van de luchtsnelheid bij het blazen. Door deze aspecten gericht te trainen verbeter je, toon, omvang en uithoudingsvermogen bij het spelen. Naast de masterclass bestaat er de mogelijkheid voor privésessies of les in kleine groepen. De masterclass en privésessies zijn interessant voor beginnende en gevorderde muzikanten. Tijdens de masterclass en privésessies krijg je de mogelijkheid om te trainen met verschillende trainingsapparaten.

Ton Jansen

Ton Jansen werd op 24 november 1959 geboren in Elsloo (L). Op 6-jarige leeftijd startte hij met muzieklessen bij fanfare de Maasgalm uit Elsloo waar zijn hele familie lid van was. Hij volgde een basiscursus solfège en theorie, waarna hij op cornet mocht beginnen. Aangezien bijna iedereen uit het gezin trompet of cornet speelde was het logisch dat hij ook dit instrument ging bespelen. De lessen werden gegeven door een muzikant van de fanfare. Na een jaar mocht Jansen bij de fanfare meespelen. Na een aantal jaren cornet gespeeld te hebben, stapte hij over op de bugel. Vanaf 1982 studeerde hij trombone aan het conservatorium in Maastricht bij Jacques Banens, solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zijn trombone diploma behaalde hij in 1986. In de periode 1990 tot en met 1992 studeerde hij euphonium (tenortuba). Leservaring bouwde hij op in zijn eigen praktijk. Sinds 1990 is hij ook als docent verbonden aan de Kumulus Muziekschool in Maastricht. Hier doceert hij trombone, euphonium en bastuba. Sinds 2010 verzorgt hij in binnen- en buitenland workshops, masterclasses en lessen op het gebied van ademhaling en embouchure.

Waar:
Adams Muziekcentrale Ittervoort (NL)

Wanneer:
15 Februari 2020 - 10:00 uur - 12:00 uur

Voor wie:
koperblazers, houtblazers, zangers en sprekers

Deelname:
Masterclass aanvang 10.00 uur
Individueel volgens afspraak

Informatie:
info@tonjanssen.com +31(0)6 53766271 en Adams muziekcentrale +31(0)475 560700

Masterclass: € 12.50 per persoon (tijdsduur ± 2 uren)
Privé-sessie: € 47.50 per uur

Contante betaling bij aanvang Masterclass. Klik hier voor opgave.