NBK 2e divisie band 8 Veelbelovend Gloria Deï maakt het uiteindelijk net niet waar

Laatste update om 13:32 op Saturday, 26 October

Nog drie bands in deze divisie als Gloria Deï uit Gerkesklooster/Stroobos het podium betreedt. De opening is sfeervol als in een behoorlijke kerk gespeeld. Het Allegro energico laat de grote tutti klank van deze band horen. De sololijnen in het meno mosso hebben flow met een opvallend ritenuto aan het slot. Het Allegro energico keert terug en de kerk lijkt een kathedraal geworden. Het slot van het eerste deel had nog wel even mogen wachten. Goede muziek.

In het Quasi recitativo valt er een ongelijk inzetje te bespeuren en de zuiverheid is even weg. Het Adagio con espressivo heeft mooie lange lijnen en geeft ruimte aan de solisten om te stralen. De contrasten worden dirigent Jaap Musschenga ook in het Devoto opgezocht. Kleine ongelukjes nu. In het Allegretto is de nuance even weg. Er wordt plots over de techniek heen gespeeld. 

In het laatste deel laat de band weer zijn kwaliteiten horen. Vlekjes zijn er nog steeds wel en de problemen worden iets groter wanneer een drieklank in de alten incompleet blijft. Aan het eind lijkt de vermoeidheid toe te slaan en dat gaat met name ten koste van de articulatie. 

Een veelbelovende uitvoering van Gloria Deï die uiteindelijk teveel ongelukjes te verwerken kreeg.