NBK 2e divisie band 5 Gereformeerde Brassband tankt zelfvertrouwen

Laatste update om 12:17 op Saturday, 26 October

Een bedachtzame inleiding bij de Gereformeerde Brassband Groningen. Niet zonder stemmingsproblemen. Het Allegro energico is voorzichtig opgezet. De band komt goed door het restant van het eerste deel. De nagalm krijgt de tijd van de dirigent. Niet zonder vlekjes hier en daar. Ook deze versie heeft weer een eigen invalshoek. 

In het langzame middendeel gaat de muziek leven zodra de cornet haar sololijn speelt met gedempte cornetten als begeleiding. Ook de euphonium speelt een interessante muzikale lijn en de lijn wordt mooi overgenomen door alt en flugelhorn. In het Devoto blijft de muziek wel voortgaan. Een sterk gedeelte van deze band. Het Allegretto is stijlvol, enigszins sneller dan voorgaande bands. Het werkt en brengt de band op een effectieve manier in het laatste deel. 

Dirigent Jan Werkman heeft duidelijk een stempel op het werk gedrukt. In het laatste Allegro weet de band ook de ruimere dynamieken op te zoeken. De uitvoering groeit in zeggingskracht en na een misschien wat schuchter begin klinkt de band aan het einde vol zelfvertrouwen en kan zomaar meedoen om de prijzen.