Nieuw ensemble MOSA Brass te beluisteren op 2 oktober

Laatste update om 09:05 op Tuesday, 2 October

Op dinsdag 2 oktober geeft MOSA Brass een concert in de Oosterkerk in Amsterdam. Op het programma veel Amerikaanse muziek vanuit Leonard Bernstein's West Side Story en filmmuziek van John Williams. Een mooi moment om kennis te maken met dit ensemble.

MOSA Brass is een koperkwintet bestaande uit jonge professionele musici uit Nederlands en Belgisch Limburg. De musici studeerden aan de conservatoria van Maastricht, Amsterdam, Zwolle, Leuven, Köln en Hannover en spelen regelmatig bij professionele orkesten in Nederland, België en Duitsland. Het streven van MOSA Brass is om zowel originele muziek voor koperkwintet, als ook interessante bewerkingen op een zo hoog mogelijk niveau uit te voeren.

Hoewel MOSA Brass pas in het voorjaar van 2018 officieel werd opgericht, werd het al uitgenodigd om concerten te geven in het kader van het Grachtenfestival in Amsterdam. De reguliere bezetting van het ensemble bestaat uit Taco van Summeren, Nick Thijssen (trompet), Luc van den Hove (hoorn), Luc Scholtes (trombone), Luc Geraats (tuba).

2 oktober, aanvang 20.00 uur
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018 LS Amsterdam