Edwin Firth, een icoon van Fodens

Laatste update om 10:21 op Wednesday, 13 June

Het geluid van Firth is in vroegere glorie hersteld

Het werk van Paul Andrews in Brass Toff en kwaliteiten van Mark Wilkinson heeft herinneringen aan het geluid van de cornettist Edwin Firth van de grote Foden kunnen oproepen. Mark Wilkinson trad op tijdens de speciale concerten op de cornet van Edwin Firth.

Foden's vierde onlangs het leven van hun grote solocornettist Edwin Firth tijdens een reeks speciale herdenkingsevenementen in de dorpen Elworth en Sandbach.

Firth werd beschouwd als de beste cornetspelers van zijn generatie en hielp de band de nationale kampioenschappen in 1910 en de British Open op niet minder dan vijf gelegenheden te winnen tussen 1909 en 1915.

Hij werd gedood tijdens de eerste wereldoorlog in Frankrijk in juni 1918 op 29-jarige leeftijd.
Voor deze gebeurtenissen is Foden's in staat geweest om een ​​groot deel van zijn onschatbare memorabilia op te sporen dankzij Edwin's kleinzoon, Martyn Firth, inclusief drie van zijn instrumenten.

Deze werden toevertrouwd aan Paul Andrews van BrassToff, die er alles aan deden om ze in hun oude glorie te herstellen - met inbegrip van een spiedekordel uit 1825 en een zeldzame tweevoudige trompet, die de speler in 1908 kocht als een curiositeit maar verder ging met veel gaf van 'The Trumpet Shall Sound' van 'The Messiah'.

Zijn prachtige Boosey & Co 'Class A' cornet, oorspronkelijk een geschenk dat de Skipton Band in 1902 aan zijn vader had geschonken, werd ook gereviseerd, waardoor het op de speciale herdenkingsconcerten gespeeld kon worden door Mark Wilkinson van Fodens.

Hij voerde de solo 'Goodbye' uit, meer dan 100 jaar geleden gearrangeerd door J Ord Hume, ervoor zorgend dat een muzikale connectie met zijn illustere voorganger op de meest intieme manier nieuw leven werd ingeblazen.