WMC Academy presenteert: Calefax Connects

Laatste update om 10:22 op Saturday, 25 September

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november strijkt het wereldberoemde Rietkwintet Calefax neer in Kerkrade voor een reeks workshops en masterclasses onder de titel Calefax Connects. Centraal staat de vaardigheid om binnen een ensemble samen te spelen. Individuele muzikanten krijgen zo de kans om basiskwaliteiten, die je nodig hebt om te musiceren in de hoogste divisies van het Wereld Muziek Concours (WMC), verder te ontwikkelen.

,,Met Calefax Connects willen we musici de mogelijkheid geven om onder leiding van een topensemble te leren over samenspel. Zo geven we blazers en slagwerkers de tools om het algemene niveau van een orkest te laten stijgen,” vertelt Björn Bus, Artistic Manager van WMC.

Met een speciaal voor deze cursus geselecteerd en gearrangeerd repertoire wordt gewerkt in een stijl die Calefax eigen is: het ongedirigeerd spelen. Muzikaliteit, eigen initiatief en het luisteren naar je medemuzikanten zijn daarbij van wezenlijk belang. Tijdens Calefax Connects gaan samengestelde ensembles gezamenlijk aan de slag onder leiding van de ervaren musici van Calefax. Calefax Connects eindigt met een slotconcert. De gelegenheidsensembles en de leden van Calefax staan gezamenlijk op het podium van Aula Minor in Rolduc.

Calefax Connects is onderdeel van de WMC Academy. Met de activiteiten die onder deze vlag plaatsvinden wil WMC (jong) talent de kans geven om zich verder te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel van de Academy is de Internationale Dirigentencursus, die tijdens het WMC in 2022 plaatsvindt.