Ton Jansen, beheersing van lucht!

Laatste update om 15:19 op Tuesday, 21 January

Om ontspannen en met een groot bereik te kunnen spelen heb je een actieve ademhaling nodig: een ademhaling die goed getraind en technisch optimaal is. De Masterclass ‘Actieve ademhaling’ gaat in op verschillende aspecten:  het trainen van de inademing op diepte en uithoudingsvermogen en het beheersen van de luchtsnelheid bij het blazen. Door deze aspecten gericht te trainen verbeter je, toon, omvang en uithoudingsvermogen bij het spelen. Naast de Masterclass bestaat de mogelijkheid voor privésessies of kleine groepen.
De Masterclass en privésessies zijn interessant voor beginnende en gevorderde muzikanten. Tijdens de Masterclass en privésessies krijg je de mogelijkheid om te trainen met verschillende trainingsapparaten.

Ton Jansen werd op 24 november 1959 geboren te Elsloo (Limburg). Op zesjarige leeftijd startte hij met muzieklessen bij Fanfare de Maasgalm uit Elsloo, een voor de hand liggende keuze, zijn hele familie was immers lid van deze fanfare. Hij volgde een basiscursus solfège en theorie waarna hij op cornet mocht beginnen. Aangezien bijna iedereen uit het gezin trompet of cornet speelde was het vanzelfsprekend dat hij ook dit instrument ging bespelen. De instrumentale lessen werden verzorgd door een muzikant van de fanfare. Na een jaar mocht hij bij de fanfare meespelen. Na een aantal jaren cornet gespeeld te hebben, stapte hij over op de bugel. Vanaf 1982 studeerde hij trombone aan het Conservatorium in Maastricht bij Jacques Banens, solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Het trombone diploma behaalde hij in 1986. In de periode 1990 tot en met 1992 studeerde hij euphonium (tenortuba) welke hij met succes afsloot in 1992 als uitvoerend musicus. Leservaring bouwde hij op in een eigen lespraktijk. Sinds 1990 is hij tevens verbonden als docent aan Kumulus Muziekschool te Maastricht. Hier doceert hij trombone, euphonium en bastuba. Sinds 2010 verzorgt hij in binnen- en buitenland eveneens workshops, master classes, lessen op het gebied van ademhaling en embouchure.

Waar:
Adams Muziekcentrale Ittervoort (NL)

Wanneer:
15 Februari 2020 - 10:00 uur - 12:00 uur

Voor wie:
koperblazers, houtblazers, zangers en sprekers

Deelname:
Masterclass aanvang 10.00 uur
Individueel volgens afspraak

Informatie:
info@tonjanssen.com +31(0)6 53766271 en Adams muziekcentrale +31(0)475 560700

Masterclass: € 12.50 per persoon (tijdsduur ± 2 uren)
Privé-sessie: € 47.50 per uur

Contante betaling bij aanvang Masterclass. Klik hier voor opgave.