27e Editie Brass Band Schoonhoven Jeugdfestival

Laatste update om 08:14 op Friday, 20 December

Op zaterdag 1 februari 2020 vindt wederom het Brassband Schoonhoven Jeugdfestival plaats in De Zilverstad Schoonhoven. De muzikale jeugd uit heel Nederland brengt muziek uit allerlei stijlen ten gehore. Deze dag staat dan ook garant voor enorm veel muziekplezier, wat het een feest maakt om te organiseren

“Het Bastion” in Schoonhoven zal het podium zijn voor ongeveer 450 jeugdige muzikanten uit heel Nederland. De professionele jury in persoon van John Brouwer zal ieder ten gehore te brengen programma beoordelen en voorzien van inhoudelijk commentaar. Hierin staat stimulatie en het plezier maken uiteraard centraal. 

Voor de 27ste keer op rij trekt de organisatie van Brassband Schoonhoven alles uit de kast om het jeugdfestival weer een succes te laten zijn voor alle jeugdige deelnemers. Ingedeeld in verschillende divisies laten de orkesten hun voorbereide programma horen. Deze onderverdeling van divisies stimuleert de verenigingen om zich te meten met andere verenigingen van hetzelfde muzikale niveau. Per divisie is er een beker te winnen en voor alle deelnemende orkesten is er aandenken aan hun deelname. Het orkest met de beste muzikale prestatie van de dag wordt beloond met de ‘dagwinnaarsprijs’ van Het Brassband Schoonhoven Jeugdfestival 2019. Last minute meedoen? Geen probleem! Contact de organisatie om uw inschrijving rond te maken. 

Het festival weet ieder jaar weer een professioneel jurylid uit te nodigen die de orkesten van passend mondeling commentaar kan voorzien. Daarnaast wordt de mondelinge beoordeling aangevuld met een schriftelijk juryrapport. Hierin staan verbeterpunten, maar met name ook de complimenten voor iedere specifieke vereniging. Daarnaast gaat de jury dit jaar ook opzoek naar solistische talenten en het beste vormgegeven programma. Het beoordelen en bewonderen van solistisch talent is belangrijk voor de ontwikkeling en zorgt voor extra uitdaging tijdens deze 27ste editie. 

Uiteraard kan een concert van Brassband Schoonhoven A tijdens deze editie niet ontbreken. Ook dit jaar zal de band een mooi en gevarieerd programma ten gehore brengen. De band dient als inspiratie voor de jeugdige muzikanten en maakt het muzikale feestje compleet. Heel de dag is iedereen uitgenodigd om de deelnemende te beluisteren! 

Voor meer informatie kunt u kijken op : www.brassbandschoonhoven.nl 
Ook kunt u mailen naar:   jeugdfestival.bbs@gmail.com