Speel jij klarinet, trombone of hobo?

Laatste update om 13:46 op Saturday, 2 February

Zin in een zomer vol prachtige muziek, gezelligheid, mooi weer, slapen in de leukste tipi rij van Zuid-Frankrijk? In 2019 zal de tournee van Vakantieorkest Ad Hoc weer terug gaan naar Cuges-les-Pins in Frankrijk. In 2019 zal het orkest onder leiding staan van Erik Rozendom. Erik is in de afgelopen jaren veelvuldig mee geweest als deelnemer (waaronder als solist in 2008) en zal dit jaar voor het eerst het orkest leiden. 

Geef je snel op via www.vakantieorkestadhoc.nl --> je hebt nog twee weken!

Ad Hoc wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Nederlandse blaasmuziekcultuur en neemt om die reden ook haar scheppende verantwoordelijkheid. Jaarlijks worden componisten en arrangeurs de kans geboden om muziek te schrijven voor het medium Harmonie orkest. In 2019 zal Arend Gerds het compositiewerk voor de tournee van 2019 schrijven. 

Van 2007 tot 2013 studeerde Arend Gerds (Groningen, 4 november 1987) aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en Montclair State University (VS) bij V.J. Manzo en Ting Ho, waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde.
Gerds is werkzaam als autonoom componist, dirigent en docent; onder andere aan het ArtEZ conservatorium, waar hij compositieles geeft aan studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen.

Afgelopen tijd schreef hij composities voor verscheidene ensembles en  blaasorkesten. Opdrachtgevers waren o.a. de KNMO, Fonds Podiumkunsten, ZomerOrkest Nederland (ZON 2017), Stichting Kunstpalet, CMV Oranje Grootegast, CMV Concordia Oldebroek, Gereformeerde band Groningen (GBG) en Psalm 150 Dinxperlo. Zijn muziek wordt uitgegeven door Donemus, AM Music en Tower Editions.