65e Muziek- en Zangfestival Schiermonnikoog: een groot succes

Laatste update om 19:31 op Monday, 3 June

Het 65e Muziek- en Zangfestival Schiermonnikoog, gehouden op vrijdagavond 31 mei en zaterdag 1 juni 2024, was wederom een groot succes! Muziekkorpsen en zangkoren van heinde en verre kwamen naar het eiland om de jury, bestaande uit Jeanette Valkema en Jappie Kuipers, én het publiek te overtuigen van hun muzikale talenten.

Naast de spannende wedstrijdonderdelen waren er diverse optredens voor het publiek in de sfeervolle muziekkoepel. Vele toeristen genoten van deze muzikale traktatie, waarbij de eilandsetting voor een bijzondere ambiance zorgde.

Hoogtepunten en winnaars
Brassband Westersweach uit Kollumersweach/De Westereen was (op zaterdag) de dagwinnaar met het hoogste puntentotaal in de 4e divisie, met een indrukwekkende score van 90.5 punten. Dit was een prestatie die zowel de jury als het publiek in vervoering bracht.

Bijzondere sfeer en jeugdige deelname
Wat dit festival zo bijzonder maakt, is niet alleen de competitie, maar vooral de sfeer onder de muzikanten. De ontmoetingen tussen de deelnemers en de gedeelde passie voor muziek zorgden voor een warme en inspirerende ambiance. Hoewel de resultaten belangrijk zijn, stonden deze niet bovenaan de prioriteitenlijst; het samen musiceren en de gedeelde ervaring waren van groter belang.

Een opvallend aspect van het festival dit jaar was de aanwezigheid van veel jonge muzikanten. Hun energie en enthousiasme brachten een frisse dynamiek aan het evenement en lieten zien dat de toekomst van de muziek in goede handen is.

Het 65e Muziek- en Zangfestival Schiermonnikoog was een groot succes, met geweldige prestaties, een bijzondere sfeer en een hoopvolle blik op de toekomst dankzij de vele jonge deelnemers.

Voor alle uitslagen, klik HIER

Foto: CMV Excelsior (Copyright: CU Brass)