IBBA hoogtepunt voor koperliefhebbers

Laatste update om 11:16 op Friday, 29 March

Sinds 2013 is de 'International Belgian Brass Academy' (IBBA) een muzikaal hoogtepunt in Harelbeke, mede dankzij de steun van een cultureel betrokken stadsbestuur. Dit festival, dat elke drie jaar wordt georganiseerd door het ensemble 'Belgian Brass', heeft wereldwijde erkenning gekregen. De sleutel tot artistiek succes ligt in de synergie tussen educatie en topconcerten. Meesterlijke masterclasses, workshops en clinics worden gegeven door gerenommeerde docenten, en worden gecombineerd met adembenemende recitals en concerten van wereldberoemde solisten en ensembles.

IBBA is uitgegroeid tot een uniek en bijzonder evenement, een klassiek festival dat ook andere muziekgenres omarmt. Verschillende stijlen komen samen op één podium, wat resulteert in verrassende combinaties. Het gevarieerde aanbod laat het publiek kennismaken met nieuwe en buitengewone muzikale fusion. Voor de editie van 2024 heeft Belgian Brass opnieuw een aantrekkelijk en uniek programma samengesteld, geschikt voor jong en oud, waarmee het festival zijn reputatie van artistieke uitmuntendheid voortzet.

De International Belgian Brass Academy 2024 wordt gehouden in CC Het SPOOR in Harelbeke, België. De concerten vinden plaats op verschillende avonden: zondag 07/04/2024, dinsdag 09/04/2024, woensdag 10/04/2024, donderdag 11/04/2024 en vrijdag 12/04/2024. U kunt het volledige programma hier raadplegen.