Brassband Gelderland voert de Markus Passion van Jacob de Haan uit

Laatste update om 17:00 op Friday, 22 March

Markus Passion, unieke belevenis in de St. Willibrorduskerk, Vierakker.

Op Goede Vrijdag 29 maart om 20.00 uur voert Brassband Gelderland de Markus Passion van Jacob de Haan uit in de mooiste kerk van Gelderland: de St. Willibrorduskerk in Vierakker. Medewerking wordt verleend door drie jonge toptalenten: Cynthia Cooiman, sopraan, Harmen Severiens, bariton en Esmee Baerts,  verteller.

Componist Jacob de Haan (Heerenveen, 1959) is een grootheid in de wereld van de symfonische blaasmuziek en koormuziek. Zijn composities worden over de gehele wereld uitgevoerd. In 2018 ontving hij de Classical Buma Award. Voor mezzosopraan, bariton, verteller en symfonisch blaasorkest componeerde hij zijn Markus Passion, een werk dat geheel in de traditie staat van passiewerken in de Paastijd. Op verzoek maakte hij ook een arrangement voor brassband.

Brassband Gelderland is de tweede brassband ooit die dit bijzondere werk zal uitvoeren. Het orkest heeft zijn sporen inmiddels verdiend met bijzondere projecten als An Age of Kings en The Armed Man. De band wordt geroemd om zijn prachtige klankkleur en kent mede daardoor een vaste schare fans. Samen met de drie jonge solisten staat zij garant voor een heel bijzonder concert.

Kaarten à € 17,50 zijn te bestellen via de website van Brassband Gelderland.