Korpsenfestival gewonnen door Eendracht Maakt Macht

Laatste update om 18:46 op Monday, 4 March

Eendracht Maakt Macht uit Oudega heeft het Korpsenfestival gewonnen. Dat werd georganiseerd door de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen (Femuza) in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza).

De fanfare, onder leiding van Jaap Musschenga, leverde volgens de juryleden Durk Lautenbach en Frederik Kampstra het meest consistente optreden. De jury had ook veel waardering voor het optreden van E.Z.G. Hommerts-Jutrijp.

Als winnaar van het festival ontvangt Eendracht Maakt Macht een beker, een geldprijs en de mogelijkheid om deel te nemen aan het galaconcert van Femuza in Theater Sneek op vrijdag 7 juni. Het galaconcert omvat alle winnaars van de verschillende festivals die gedurende het jaar door Femuza worden georganiseerd.

Het Korpsenfestival telde maar liefst twaalf deelnemende verenigingen. Zowel fanfares als andere muziekgezelschappen waren vertegenwoordigd. Verschillende deelnemers gebruikten het festival als try-out voor komende concoursen, waaronder de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen.

Foto: Femuza (Sjoerd de Vries)