Kerst met Brass Band BlechKLANG uit Jena

Laatste update om 14:03 op Monday, 4 December

Het grote kerstconcert van Brass Band BlechKLANG uit de Duitse stad Jena, dat wereldwijd wordt gestreamd, is inmiddels een internationaal hoogtepunt geworden van het Adventseizoen. En dan te bedenken dat het oorspronkelijk bedoeld was als tijdelijke oplossing tijdens de coronapandemie. "In het verleden hebben we kijkers gehad van Zuid-Afrika tot de VS die ons traditionele concert op het scherm volgden. De respons die we van over de hele wereld kregen was zo overtuigend dat we eigenlijk 'geen keuze' hadden dan dit jaar opnieuw een livestream aan te bieden!" legt Alexander Richter, creatief directeur van Brass Band BlechKLANG, uit. 

Wat kan het publiek verwachten tijdens de "Jenaer Bläserweihnacht"? Richter legt uit: "Dit keer nodigen we alle aanwezigen uit voor een muzikale reis door het besneeuwde winterbos op een denkbeeldige arrenslee. We zullen niet alleen internationale klassiekers uitvoeren, maar natuurlijk ook traditionele Duitse kerstliederen en feestelijke en plechtige stukken die perfect de stemming voor het adventseizoen zetten." Het programma omvat bekende componisten zoals Paul Lovatt-Cooper ("Christmas is Coming!") en Philip Sparke ("Winter Wonderland" en "Madrigallum"). In de arrangement van Darrol Barry zal de Duitse evergreen "O Tannenbaum" te horen zijn in verschillende versies ("The Christmas Tree Fantasy"). De solohighlights zijn Puccini's aria "Your tiny hand is frozen", gespeeld door Andrea Hobson (euphonium), en het traditionele "Still, Still, Still", uitgevoerd door Sebastian Seidl (cornet).

AVS Medienservice GmbH uit Nürnberg, die het project al eerder heeft beheerd, is verantwoordelijk voor de technische uitvoering van de livestream. Dankzij talrijke camera's en zorgvuldig geplaatste microfoons kunnen de kijkers uitkijken naar een unieke luisterervaring waarbij de bijzondere akoestiek van de Stadtkirche in Jena optimaal wordt vastgelegd. Het evenement wordt ondersteund door Besson Brass. De uitzenddatum is 10 december vanaf 14:30 uur.

De livestream is toegankelijk via het Eventbrite-platform. Als u het live-evenement mist, kunt u de opname ook op een later tijdstip bekijken (tot 6 januari).