BBK 2023: kampioensafdeling plichtwerk, band nummer 8

Laatste update om 18:16 op Sunday, 26 November

Voor de laatste keer vanmiddag horen we Sinfonietta no 2. Aan Brassband Buizingen de eer om het verplichte gedeelte waardig af te sluiten. 

De start is overtuigend. We horen hier meteen wel flinke forte's in tegenstelling tot veel van de andere bands. Verder prachtig verzorgd spel in dit deel en solistisch zeer stabiel. Het deel eindigt wel zeer intiem.

Een gewaagd tempo aan het begin van deel 2. Mede hierdoor en het soms het wat forse spel blijft niet alles even helder. Technisch en solistisch valt er veel te genieten! Dirigent Tijl Verhaeghe laat zijn heren en dames soms lekker uitpakken zonder echt over de schreef te gaan.

De baritonsolo in het derde deel wordt ook bij Buizingen staande gespeeld. Veel moois in dit deel. Naast een prachtige sound wordt er ook solistisch echt goed gemusiceerd. Helaas later in het deel wel wat intonatieproblemen in de cornetten. Hoewel het slagwerk erg ver uit de band staat blijft alles toch goed bijeen.

Buizingen laadt zich op voor het laatste deel van dit werk en het eerste gedeelte van dit kampioenschap en laat de decibellen rijkelijk vloeien. Ook hier zonder over de schreef te gaan en met indrukwekkend technisch spel. Solistisch enkele kleine ongelukjes.

Een krachtig einde van dit ochtendgedeelte waarin veel te genieten viel.