“In de Ban van…”

Laatste update om 19:56 op Monday, 20 November

Met  "In de Ban van.." gaan het Gelders Fanfare Orkest o.l.v. Erik van de Kolk en de Provinciale Brassband Groningen o.l.v. Gerk Huisma op zaterdag 9 december een bijzondere samenwerking aan. In de Martinikerk in Groningen zullen twee ‘levende orgels’ toprepertoire voor respectievelijk fanfareorkest en brassband ten gehore brengen.
Het derde, meest prominent zicht- (en hoor)bare orgel zal uiteraard ook ingezet worden en is bij gerenommeerd organist Jochem Schuurman in meer dan goede handen. Met dit concert trakteren PBG, GFO en Jochem Schuurman de ‘orgelprovincie’ Groningen en alle belangstellenden daarbuiten op een avond toprepertoire, uitgevoerd op topniveau en dat alles op een absolute toplocatie; meesterwerken in meesterlijke handen in de meesterlijke Martinikerk.
Het GFO zal de volledige symfonie "The Lord of the Rings" van Johan de Meij uitvoeren: een meeslepende verklanking van de boeken van Tolkien met daarbij verteller Frans Limburg. De PBG brengt werk ten gehore van onder meer Philip Wilby en Peter Graham. Kortom: een must voor liefhebbers van blaasmuziek!

“In de Ban van…” - Gelders Fanfare Orkest & Provinciale Brassband Groningen
Zaterdag 9 december - Aanvang 20:15 uur - Martinikerk Groningen
Voorverkoop: €15 euro - Aan de deur: € 17,50
Kaarten te bestellen via info@geldersfanfareorkest.nl of voorverkoop@pbg.nu