Uniek fanfareconcert in Ouddorp

Laatste update om 20:32 op Monday, 13 November

Zaterdag 18 november is een drukke dag voor Fanfareorkest De Hoop. Niet alleen komt 's middags Sinterklaas aan in Stellendam maar ’s avonds verwelkomt het orkest twee topfanfares uit Noord-Holland in Ouddorp. 

Fanfareorkest Eendracht Den Ilp is de huidige wereldkampioen 1e divisie van het Wereld Muziek Concours 2022 in Kerkrade. Onder leiding van dirigent Marcel Visser zijn zij in voorbereiding voor hun concoursdeelname in Veldhoven eind november. Hun programma voor dit concours is heel divers en bevat prachtige fanfarewerken van Stephen Melillo, Jan Van Der Roost, Tjeerd Nijhof en Marco Putz. Naast het orkest uit Den Ilp komt ook de fanfare van Muziekvereniging Emergo Castricum naar Ouddorp. Emergo Castricum behoort al jaren tot de top van de 1e divisie Fanfare. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Erik van de Kolk. Emergo nam net als De Hoop afgelopen juni deel aan het Europees concours in Luxemburg en behaalde daar de derde plaats. Hun programma bestaat uit de prachtige ouverture Russlan and Ludmilla en muziek van Hardy Mertens en Maino Remmers

Uiteraard speelt ook Fanfareorkest De Hoop op dit concert. Zij bijt het spits af met een spectaculair openingswerk van Philip Sparke, Tango-muziek van Astor Piazolla, een prachtig nieuw werk van Jan Van De Roost en muziek van “The Millenium Show 2000” uit het “Epcot” Disneypark in Orlando. Fanfareorkest De Hoop is vereerd om deze prachtige collega-fanfareorkesten te mogen ontvangen in Ouddorp. Voor een ieder die fanfaremuziek een warm hart toedraagt is dit een avond om niet te missen.

Het concert begint om 19.30 uur in M.F.G. De Dorpstienden, Dorpstienden 4, 3253 BS te Ouddorp (ZH). De entree is 5 Euro en u kunt deze aan de kassa van de zaal voldoen.