Spijkerpakkenband behaalt 4e plaats op German Open 2023

Laatste update om 19:43 op Tuesday, 24 October

Dit jaar heeft de Spijkerpakkenband ervoor gekozen om niet deel te nemen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, maar om de grens over te steken naar Duitsland en deel te nemen aan de German Open; op 21 oktober kwam de band met dirigent Ido Gerard Kempenaar uit in de A-Sectie. Deze competitie, vergelijkbaar met gerenommeerde evenementen zoals de Vlaamse Open Brassband Kampioenschappen, Open Franse Kampioenschappen, bracht brassbands van verschillende niveaus samen.

De Spijkerpakkenband behaalde een mooie 4e plaats. 3BA Concert Band, veelvuldig winnaar van deze wedstrijd, wist ook nu op ruime afstand de winst naar zich toe te trekken .

Deelname aan de German Open was naast het muzikale aspect ook belangrijk voor groei en teambuilding van de band. Na recente wisselingen binnen de band is deze ervaring waardevol en hiermee kan de band met vertrouwen vooruitkijken. En dat doet men ook; de band organiseert op 16 december een kerstspektakel. De Friese uitvoering van ‘het meisje met de Zwavelstokjes’in De Bining in Hemrik.