UniBrass 2024

Laatste update om 20:46 op Monday, 18 September

Het UniBrass Concours keert op 17 februari 2024 terug naar het Warwick Arts Centre om meer dan 750 deelnemers van 25 universiteiten te verwelkomen bij 's werelds enige interuniversitaire brassbandcompetitie.

Als hoogtepunt van de universitaire brassbandkalender zullen veel van de beste jonge musici in het land naar Coventry reizen om deel te nemen aan twee secties voor de felbegeerde prijzen: de UniBrass Shield en de UniBrass Trophy. Elk orkest zal een zorgvuldig geselecteerde set van 20 minuten uitvoeren; juryleden beoordelen de bands op hun muzikaliteit en entertainmentniveau. Eerdere evenementen hebben muziek van John Williams, Gustav Holst en zelfs The Beatles laten horen! Het evenement van volgend jaar belooft nog meer onmisbare optredens en enkele verrassingen voor het publiek. UniBrass 2024, zoals beschreven door Brass Bands England als "een van de meest innovatieve dingen die in meer dan 100 jaar in brassbanding zijn gebeurd", belooft een fantastische dag vol hoogwaardige muziek te worden.

De universitaire bands zullen strijden in twee secties: de Trophy en de Shield. Hier worden de bands beoordeeld op zowel hun muzikaliteit als hun vermogen om te vermaken, wat een dynamisch element aan de competitie toevoegt. Georganiseerd door studenten voor studenten, staat UniBrass trots als het grootste evenement in zijn soort, waarbij studenten van universiteiten uit het hele land samenkomen om hun muzikale talenten te laten zien en contact te leggen met gelijkgestemde mensen. De deelnemers vertegenwoordigen mensen uit alle lagen van de bevolking en studeren allerlei vakken, van muziek tot mariene biologie! Sommige bands worden geleid door studenten, terwijl anderen professioneel talent inhuren om het stokje op te pakken. Eén ding verenigt hen echter allemaal: prestaties van een verbluffend hoog niveau. Dit is absoluut een evenement dat je niet mag missen!

Het UniBrass Concours 2024 vindt plaats in het Warwick Arts Centre op 17 februari 2024. Kaartjes voor publiek en deelnemers voor dit evenement zullen binnenkort beschikbaar zijn op de UniBrass-website. Er zullen ook kortingskaartjes beschikbaar zijn. Voor meer informatie en om uw kaartjes bij de release te bemachtigen, kun je een bezoek brengen aan unibrass.co.uk/publieksinformatie.