Componist Gareth Wood overleden

Laatste update om 12:18 op Wednesday, 30 August

Het overlijden van componist Gareth Wood is bekendgemaakt. Wood was bekend als de componist van 'Five Blooms in a Welsh Garden', dat hij schreef voor het Europees Brassband Kampioenschap van 1992 in Cardiff. Maar ook composities als Tombstone, Dance Sequence (trombone-solo) stonden regelmatig geprogrammeerd bij brassbands.

Gareth Wood, geboren in 1950, studeerde aan de Royal Academy of Music en trad in 1972 toe tot het Royal Philharmonic Orchestra als contrabassist.

Gedurende zijn carrière heeft Wood opgetreden over de hele wereld onder leiding van gerenommeerde dirigenten zoals Leopold Stokowski, Rudolf Kempe, Karl Böhm, Bernard Haitink en Sir Georg Solti. In 1991 werd hij voorzitter van het orkest en bekleedde die functie gedurende drie jaar.

Als componist heeft Wood diverse werken geschreven voor onder andere brassbands, waaronder het verplichte werk voor het Europees Kampioenschap van 1992, 'Five Blooms in a Welsh Garden'.

Wood's muzikale bijdragen strekten zich uit tot belangrijke culturele evenementen, waaronder fanfares voor de opening van het Nationaal Parlement van Wales (Senedd) in Cardiff en het Kravis Centre in West Palm Beach, Florida.

Naast zijn bijdragen aan de muziekwereld, was Wood nauw betrokken bij educatieve projecten en outreach-programma's.

Met zijn overlijden verliest de muzikale wereld een gewaardeerde componist wiens nalatenschap blijft voortleven door zijn muziek.