Dirigentenclinic met het NJFO

Laatste update om 13:50 op Tuesday, 13 June

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) en het Conservatorium van Amsterdam (CvA) slaan de handen ineen om een inspirerende Dirigentenclinic te organiseren van 14 tot en met 20 augustus 2023. Deze unieke clinic biedt deelnemers de mogelijkheid om te dirigeren bij het gerenommeerde NJFO en alle facetten van het dirigeren van een fanfareorkest te ontdekken.

Tijdens de clinic worden de deelnemers begeleid door ervaren docenten van het CvA, waaronder Danny Oosterman, chef-dirigent van het NJFO en hoofdvakdocent HaFa-directie aan het CvA, en Rob Goorhuis, Composer in Residence van het NJFO. De deelnemers krijgen twee composities toegewezen waaraan ze samen met het NJFO zullen werken gedurende de hele week. Eventuele suggesties of wensen kunnen worden ingebracht, en het repertoire en de coaching worden afgestemd op het niveau van elke individuele deelnemer.

De Dirigentenclinic omvat twee concerten: één met lichte muziek en één met klassieke composities. De exacte indeling van de deelnemers voor elk concert wordt bepaald in overleg met de coaches. De locatie van de clinic is de Bernard Haitinkzaal in het Conservatorium van Amsterdam.

De Dirigentenclinic staat open voor zowel directie-studenten als ambitieuze amateurs. Het NJFO verwelkomt hen graag om samen te werken met een van de meest vooraanstaande fanfareorkesten in Nederland.

Belangrijke informatie: Locatie: Conservatorium van Amsterdam, Bernard Haitinkzaal Data: 14 augustus – 20 augustus 2023 Concert 1: 17 augustus, NEMO Science Museum, lichte muziek repertoire Concert 2: 20 augustus, Bernard Haitinkzaal (CvA), klassiek repertoire

 

Het NJFO kijkt uit naar een succesvolle Dirigentenclinic en verwacht een grote interesse vanuit de dirigentengemeenschap. Aarzel niet en meld u vandaag nog aan om deze unieke kans niet te missen! Vragen? Stel deze HIER.